Investeringsklimaat Spanje verbetert

Het rapport ‘Barometro del clima de negocios en Espana’ (barometer van het Spaanse investeringsklimaat) gepubliceerd door ICEX-Invest in Spain op 4 juli, geeft aan dat het investeringsklimaat in Spanje aan het verbeteren is. Spanje ontvangt in 2014 meer directe buitenlandse investeringen dan grote Europese landen als Duitsland, Frankrijk en ook Nederland, en de algemene tendens is positief.

Omdat ik 6 jaar in Spanje heb gewoond, ben ik altijd  geïnteresseerd in de economische situatie van Spanje. In mijn tijd daar heb ik situaties meegemaakt waarvan ik dacht dat ze in Europa niet meer voorkwamen (machtsafstand, corruptie, nepotisme, kortetermijnvisie, etc.) maar aan de andere kant heb ik ook een generatie goed opgeleide, ambitieuze jonge mensen leren kennen, die stonden te trappelen om hun dromen waar te maken. De economische crisis heeft de jongere generatie heel hard geraakt, de jeugdwerkeloosheid ligt in de meeste gebieden van Spanje boven de 50%, en ik ben bang dat het een verloren generatie gaat worden en dat daarmee veel kansen voor Spanje verloren gaan.

Kortom, ik was blij om te lezen dat het beter gaat. Laten we nu hopen dat deze trend zich doorzet! Je kunt het gehele rapport (in het Spaans) hier vinden:  Barómetro del clima de negocios en España

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *