Zakendoen in China

China, de op één na grootste consumentenmarkt ter wereld. China, onze grootste niet-Europese handelspartner. China, het land van ongekende mogelijkheden. China, een mysterieus land met een lange, rijke historie en een heel andere cultuur dan de onze.

Wat leer ik in deze training?

U gaat zakendoen in China, met een Chinese zakenpartner of misschien gaat u naar China emigreren. U heeft veel vragen; er hangt een flinke zweem mystiek rond zakendoen met Chinezen. ‘We weten nooit wat ze denken’, ‘Betekent hun ja nu echt ja?’, ‘Als we maar een goede relatie opbouwen, dan zullen ze nooit het onderste uit de kan willen halen bij onderhandelingen’, en meer van deze kreten worden vaak gehoord. Of u nu met Chinese collega’s of zakenpartners hier in Nederland te maken heeft, of u naar China reist, het moge duidelijk zijn dat kennis van de Chinese cultuur en gebruiken essentieel is om succesvol te zijn.

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in China
  • Normen en Waarden van China: Wat vindt de Chinees belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie?
  • Basiswaarden van China: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Chinezen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en China
  • Guanxi
  • Visie op hiërarchie
  • Voorkomen van gezichtsverlies
  • Confuciaanse onderhandelingsstijl en -strategie
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen