Zakendoen in Rusland

Consultancy vergadering

Dankzij de snelle ontwikkeling die Rusland doorgemaakt heeft na het loslaten van het communisme, bestaan er in Rusland grote culturele verschillen tussen generaties. De oudere generatie Russen voldoen waarschijnlijk meer aan het stereotype beeld dat er in West-Europa van Russen bestaat, maar de jongere generatie heeft andere culturele kenmerken.

Wat leer ik in deze training?

U bent er misschien op voorbereid dat u wodka moet drinken om een zakendeal te beklinken, maar uw zakenpartner biedt u een latte macchiato aan. Rusland verandert snel, en zeker in jonge industrieën en de stedelijke gebieden zult u een modern Rusland aantreffen waar zowel traditionele waarden als Westerse gewoonten gecombineerd worden.

Zoals vaak het geval is, vinden de grootste veranderingen plaats in de omgangsvormen. De onderliggende normen en waarden veranderen veel langzamer.

Grote verschillen tussen de Nederlandse cultuur en de Russische cultuur vindt u in de verschillende visie op onderhandelen, en de nadruk die in Rusland gelegd wordt op het respecteren van de hiërarchische verhoudingen.

Wilt u graag weten hoe u een onderhandelingsproces met een Russische zakenpartner het beste kunt aanpakken? Of gaat u misschien verhuizen naar Rusland en wilt u zich daarop voorbereiden? Daar kunnen wij u bij helpen!

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in Rusland
  • Normen en Waarden van Rusland: Wat vindt de Rus belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie? Wat zijn de verschillen tussen de jongere en oudere generaties, en tussen stedelijke organisaties en het platteland?
  • Basiswaarden van Rusland: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Russen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Rusland
  • Een goede eerste indruk maken
  • Navigeren van de Russische hiërarchie
  • Onderhandelen in Rusland
  • Focus op de hoogtepunten uit het verleden
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëre
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen