Training Leidinggeven aan Internationale Teams

mensen op kantoor

Leidinggeven is uitdagend; het lijkt wel of elke medewerker een individuele aanpak vereist. Gewoon ‘de baas zijn’ werkt niet meer in de 21e eeuw. Stel je nu eens voor dat je een team moet begeleiden dat ook nog eens uit mensen met verschillende achtergronden bestaat? Dan wordt de uitdaging alleen maar groter.

Globalizen kan niet met een toverstok zwaaien en je de oplossing voor al je uitdagingen aanreiken. We kunnen je wel inzicht geven in de verschillende leiderschaps- en volgerstijlen en de signalen herkennen op basis waarvan je het gesprek met je medewerkers aan kunt gaan over wat ze van jou nodig hebben.

Wat leer ik in deze training?

Na het volgen van de training zal je beter weten welke factoren van invloed zijn op de effectiviteit van een internationaal samengesteld team, en handvatten hebben om je eigen teamproductiviteit te verhogen.

Stap 1: Kennis opdoen

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Visie op leiders en managers in verschillende culturen
  2. Interacties in cultureel diverse teams
  3. Conflictoplossing in cultureel diverse teams
  4. Motiveren in cultureel diverse teams
  5. Creëren van een 1+1=3 situatie
Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Een groot deel van de trainingstijd besteden we aan het geven van praktisch advies hoe te handelen in verschillende situaties. Uiteraard ga je je vaardigheden oefenen aan de hand van testen, oefeningen, stellingen, rollenspellen en case opdrachten.

Mensen met verschillende huidskleuren leggen handen bij elkaar
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. Je kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen en die van de organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat je na het volgen van een training beter je werk kunt doen. Waar we spreken over ‘interculturele competenties’ bedoelen we de vaardigheid om in verschillende soorten internationale situaties zo te handelen dat jouwe (communicatie-)doelen bereikt worden.

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat je meemaakt en wat je vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met je delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd overleggen wat je wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de training wordt toegespitst op jouw doelen en werkomgeving. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen