Cursus Leidinggeven aan Internationale Teams

Internationaal team poseert

Leidinggeven is uitdagend; het lijkt wel of elke medewerker een individuele aanpak vereist.  Niet voor niets zijn er duizenden opleidingen  management, leidinggeven en coachen. 

Stel je nu eens voor dat je een team moet begeleiden dat ook nog eens uit mensen met verschillende achtergronden bestaat? Dan wordt de uitdaging alleen maar groter.

De cursus leidinggeven aan internationale teams is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde (team-) leiders, managers en coaches die te maken hebben met een divers en/of internationaal team. 

Wat leer ik in deze cursus?

Na het volgen van de cursus weet je welke culturele factoren van invloed zijn op leiderschap; wat de verwachte manier van leiderschap is in verschillende culturen; en ook welke verwachtingen er in verschillende culturen bestaan over de rol van een leider.

Stap 1: Kennis opdoen

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Culturele uitgangspunten van werken in verschillende culturen
  2. Visie op leiders en managers in verschillende culturen
  3. Verschillende leidersschapsstijlen en hun effectiviteit in verschillende culturen
  4. Je eigen leiderschapsstijl en normen- en waardenstelsel
  5. Hoe kun je je team geven wat het nodig heeft zonder over je eigen grenzen te gaan?
  6. Interacties in cultureel diverse teams
  7. Conflictoplossing in cultureel diverse teams
  8. Motiveren in cultureel diverse teams
Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Een groot deel van de cursustijd besteden we aan het onderzoeken van de verschillende aspecten van je eigen leiderschapsstijl; daarnaast oefen je met dialoog voeren om achter de behoeften van je eigen teamleden te kunnen komen; en tenslotte oefen je met het aanpassen van je leiderschapsstijl zonder over je eigen grenzen te gaan. 

We werken aan competentieverwerving aan de hand van testen, oefeningen, stellingen, rollenspellen en case opdrachten.

Meeting internationaal team
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De cursussen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een opleiding alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen. Het uitgangspunt van alle cursussen is dat je na het volgen van de cursus beter je werk kunt doen. Waar we spreken over ‘interculturele competenties’ bedoelen we de vaardigheid om in verschillende soorten internationale situaties zo te handelen dat de (communicatie-)doelen bereikt worden.

Wetenschappelijke basis

Onze cursussen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren docenten

Onze cursussen worden gegeven door ervaren docenten die zowel inhoudelijk experts zijn op het vakgebied van interculturele communicatie, didactische kennis en ervaring hebben, alsook praktijkervaring in internationale omgevingen.  Onze docenten leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met jou en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze cursussen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met je overleggen wat je wilt bereiken met de cursus. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de cursus wordt toegespitst op jouw doelen. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

Mensen met verschillende huidskleuren leggen handen bij elkaar

de training omvat

€ 1495 ex btw

per deelnemer (min. 4 deelnemers)

optionele uitbreidingen