Zakendoen in Polen

Telefoon beantwoorden in verschillende talen

Houdt u het nieuws uit Warschau ook in de gaten? Na de verkiezingen is er onzekerheid ontstaan, maar op de lange termijn heeft Polen al bewezen een zeer interessant land te zijn, met een gestage, stabiele economische groei. Er zijn goede kansen in onder andere infrastructuur en luxe gebruiksgoederen.

Wat leer ik in deze training?

Nederlanders hebben in cultureel opzicht veel gemeen met Polen, en er zijn ook heel duidelijke verschillen. We hebben gemeen dat we echte handelaren zijn, en heel direct communiceren. U kunt op dit vlak snel aansluiting vinden met uw zakenpartner.

De verschillen zitten in de meer hiërarchische besluitvormingsprocessen en de snelheid (of gebrek daaraan) van het zakendoen. Als u succesvol zaken wilt doen in Polen, dan is het belangrijk om uitgebreid te tijd te nemen uw zakenpartner goed te leren kennen, wat overigens niet betekent dat u informeel met uw partner kunt omgaan! Omdat de besluitvorming uiteindelijk in de handen ligt van de directeur of een senior medewerker, is het belangrijk dat u goed weet wat de positie van uw gesprekspartner in het bedrijf is om niet tevergeefs in een onderhandelingsproces te investeren.

Wilt u graag weten hoe u zich hoort te gedragen in de Poolse zakenwereld en hoe u een onderhandeling het beste kan aanpakken? Daar kunnen wij u bij helpen!

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in Polen
  • Normen en Waarden van Polen: Wat vindt de Pool belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie?
  • Basiswaarden van Polen: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Polen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Polen
  • Directe communicatiestijl
  • Zaken worden gedaan op basis van relaties en netwerk
  • Visie op hiërarchie
  • Onderhandelingsstijl
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen