Workshop werken in het buitenland

Arabische en Westerse zakenmannen buiten in zakendistrict

Deze workshop is speciaal bedoeld voor professionals, PhD’s, stagiairs die (een tijd) in het buitenland gaan werken. 

In een nieuwe functie wil je graag een goede eerste indruk maken, en dat betekent aan de verwachtingen voldoen die de werkgever van een nieuwe werknemer heeft.

Weet je wel hoe een werknemer zich in het land van je keuze hoort te gedragen? 

Wat leer ik in deze workshop?

Stap 1: Kennis opdoen

De training bestaat uit vier onderdelen:

1. Nederlanders in het buitenland

Wat is de reputatie van Nederlanders in het buitenland? Tegen welke soort problemen en miscommunicaties lopen Nederlanders vaak aan?

2. De grootste culturele verschillen

Een korte beschrijving van de grootste culturele verschillen tussen Nederland en andere landen. Dit onderdeel wordt gespecificeerd naar de landen waar de deelnemers gaan werken).

3. Omgang met leidinggevenden

Een prettige en effectieve communicatie met de leidinggevende is een cruciale factor voor succes. Echter, de verwachtingen van de verhouding tussen leidinggevende en medewerker verschillen sterk van land tot land.

4. Omgang met collega’s

Hoe wordt samenwerking gezien in andere landen? Gaan we privé wel of niet met elkaar om? Is het ok om openlijk te concurreren met collega’s?

Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Een groot deel van de beschikbare tijd besteden we aan het geven van praktisch advies hoe te handelen in de eerste weken van de nieuwe baan. Er wordt rekening gehouden met het soort werk en de branche.

Uiteraard ga je je vaardigheden oefenen aan de hand van testen, oefeningen, stellingen, rollenspellen en case opdrachten.

Drukbezochte trade conference
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De workshops van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. Je kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden en opdrachten verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke workshop alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen en die van de organisatie. Het uitgangspunt van alle workshops is dat je na het volgen ervan beter je werk kunt doen.  Omdat workshops meestal korter zijn dan trainingen en meer deelnemers kunnen ontvangen, zijn workshops het meest geschikt als introductie van een onderwerp.

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze workshops worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat je meemaakt en wat je vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met je delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze workshops zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd overleggen wat je wilt bereiken met de workshop. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop  wordt toegespitst op jouw doelen en werkomgeving. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

Jonge aziatische man voor wereldvlaggen

de workshop omvat

€ 995 ex btw

optionele uitbreidingen