Training Interculturele Effectiviteit

Collegas in intensief overleg

Kennis is een goede start, maar uiteindelijk wil je je vaardigheden verbeteren. In deze zeer interactieve training oefen je met een trainingsacteur veel voorkomende situaties, zodat je morgen op je werk met meer vertrouwen je interculturele communicatievaardigheden in kunt zetten.

Wat leer ik in deze training?

Stap 1: Kennis opdoen

We gaan ervan uit dat je al kennis hebt van cultuurverschillen, dus we gaan de dag starten met een kort overzicht en visuele tool die als handvat kan dienen voor de praktische oefeningen.

 
Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Het einddoel van de dag is de handelingsbekwaamheid te vergroten. Aan de hand van praktijksituaties (die je van tevoren moet indienen) hebben we verschillende scenario’s gecreeerd waarin je interculturele vaardigheden in moet zetten om je doel te bereiken.

Voor deze trainingsdag maken we gebruik van de diensten van een ervaren trainingsacteur, zodat je op hoog niveau en in een waarheidsgetrouwe setting aan je vaardigheden kunt werken. 

Mensen die elkaar omhelzen op conferentie
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. Je kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen en die van de organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat je na het volgen van een training beter je werk kunt doen. Waar we spreken over ‘interculturele competenties’ bedoelen we de vaardigheid om in verschillende soorten internationale situaties zo te handelen dat jouwe (communicatie-)doelen bereikt worden.

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat je meemaakt en wat je vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met je delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd overleggen wat je wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de training wordt toegespitst op jouw doelen en werkomgeving. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

Handen schudden over bureau

de training omvat

€ 2495 ex btw

optionele uitbreidingen