Zakendoen in de Verenigde Staten

Noem het de Verenigde Staten van Amerika, de VS, de USA, of kortweg ‘the States’ … wie internationaal zaken wil doen, kijkt al snel naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Europa staat de bekend als het ‘oude’ continent, en de Verenigde Staten als de plek waar ondernemerschap gestimuleerd wordt, waar risico’s nemen bewonderd wordt, en waar men vindt dat iemand minimaal 1 keer in zijn leven failliet moet gaan om een succesvol entrepreneur te kunnen worden.

Wat leer ik in deze training?

Heb ik wel een training nodig?

Nederlanders spreken goed Engels, en we krijgen via de media dagelijks beelden uit de Verenigde Staten. Veel mensen zijn er op vakantie geweest. Hierdoor hebben veel mensen het gevoel dat het niet nodig is om zich te verdiepen in de Amerikaanse cultuur op het moment dat ze met de Verenigde Staten te maken krijgen. Toch is het zo dat juist in de landen waar wij een grote (culturele) verwantschap mee voelen, meer culturele misverstanden ontstaan. Omdat men geen grote cultuurverschillen verwacht, is men minder sensitief naar de omgeving toe en worden er belangrijke signalen gemist.

Wist u dat onze Nederlandse bescheidenheid u uw opdracht kan kosten?

De Amerikaanse cultuur is sterk gericht op succes en zelfvertrouwen. Het taalgebruik is veel emotioneler dan dat we in Nederland gewend zijn, en ‘tijd is geld’. Een Nederlander die op de Nederlandse manier zijn product aan een Amerikaanse delegatie pitched, kan wel eens van een koude kermis thuiskomen. Het is waarschijnlijk dat de Nederlandse pitch door de Amerikanen als ongeïnspireerd en weinig overtuigend gezien wordt. En als de verkoper al niet vierkant achter zijn product staat, waarom zouden zij het dan kopen?

A little goes a long way

Als u zich verdiept in de basiswaarden van de Amerikaanse cultuur, en dit kunt vertalen naar communicatiestijl en de essentiële kenmerken van de Amerikaanse zakencultuur, dan kunt u in een korte tijd uw effectiviteit op de Amerikaanse markt, uw samenwerking met uw Amerikaanse zakenpartners en/of uw verblijf in de VS sterk vergroten.

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in de VS
  • Normen en Waarden van de Verenigde Staten: Wat vindt de Amerikaan belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie? Welke verschillen bestaan er tussen de verschillende delen van de VS (Oostkust; Westkust; Mid West en Zuiden)
  • Basiswaarden van de Verenigde Staten: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Amerikanen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en de USA
  • Individualisme
  • Succes als basisdrijfveer
  • Zelfvertrouwen als basis
  • Emotioneel woordgebruik
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen