Zakendoen in Frankrijk

La douce France is meer dan een prachtig land om op vakantie te gaan; Frankrijk is de op 1 na grootste economie binnen de Europese Unie. Maar het is ook algemeen bekend dat u niet ‘zomaar even’ de Franse markt verovert. Trekt deze uitdaging u aan?

Wat leer ik in deze training?

Frankrijk is na Duitsland de grootste economie van Europa, en met een bevolking van 65 miljoen mensen, een hele interessante afzetmarkt. In tegenstelling tot Duitsland, België en voor een gedeelte ook Groot-Brittannië, zijn de meeste mensen zich er sterk van bewust dat Frankrijk een andere manier van zakendoen heeft dan Nederland. Een hiërarchische structuur, meer aandacht voor netwerken en een grote invloed van de alumni van de Grandes Ecoles in het bedrijfsleven kenmerken de Franse zakencultuur. 

In onze training leert u wat de grootste verschillen zijn tussen Nederland en Frankrijk en hoe u hier rekening mee kunt houden als u een zakenpartner zoekt in Frankrijk, uw producten of diensten in de Franse markt wilt afzetten of naar Frankrijk verhuist.

Programma-inhoud

  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in Frankrijk
  • Normen en Waarden van Frankrijk: Wat vindt de Fransman belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie?
  • Basiswaarden van Frankrijk: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Fransen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Frankrijk
  • Visie op hiërarchie en management
  • Behoefte aan regels
  • Formele communicatiestijl
  • Het belang van een goede (Franse) taalbeheersing
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen