Zakendoen in België

Het is interessant hoe geografische nabijheid, een lange gedeelde geschiedenis en zelfs gedeeltelijk een gezamenlijke taal, niet betekent dat we in cultureel opzicht hetzelfde zijn. Amerikanen verbazen zich er vaak over hoe cultureel divers Europa is en dat we binnen een straal van 150 kilometer 4 verschillende culturen kennen. 

Wij weten dit wel, maar toch onderschatten we vaak de grote cultuurverschillen die er tussen Nederland en België (zowel Vlaanderen als Wallonië) bestaan.

Wat leer ik in deze training?

Lagen van cultuur
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Wat zijn de verschillen in taalgebruik, formaliteit, en lichaamstaal tussen Nederland en België?
  • Normen en Waarden van België: Welke sturende waarden zorgen voor verschillen in aanpak van werk en professionaliteit, en welke verschillen zijn er tussen Vlaanderen en Wallonië?
  • Basiswaarden van België:Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Vlamingen en Wallonen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Argentinië
  • Formaliteit
  • Visie op hiërarchie
  • Rol en taak van management
  • Behoefte aan structuur
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen