Workshop Interculturele Communicatie

Collegas staand overleggen

Voor mensen die voor het eerst in aanraking komen met cultuurverschillen op hun werk is de workshop interculturele communicatie ontwikkeld. 

We beginnen met het ontwikkelen van een etnorelatief perspectief, waardoor je sneller de toegevoegde waarde van ‘anders’  kunt waarderen en in kunt zetten.

De workshop heeft een brede doelgroep en kan op verzoek toegespitst worden op een branche, beroep of soort intercultureel contact.

Wat leer ik in deze workshop?

Stap 1: Etnorelatief perspectief

Interculturaliteit gaat ervan uit dat er verschillende culturen zijn, maar die zijn niet in ‘beter-slechter’ of ‘meer-minder ontwikkeld’ in te delen. Ze zijn simpelweg anders. Als je het etnorelatief perspectief kunt innemen, dan heb je een goede basis om vanuit respect en nieuwsgierigheid de dialoog aan te gaan om andere culturen te leren kennen. 

Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Nadat het bewustzijn van cultuurverschillen en het belang van het innemen van een etnorelatief perspectief is geprikkeld, gaan we oefenen met het voeren van dialoog om vanuit respect meer te weten te komen over andere culturen zonder het eigen normen- en waardenstelsel te verliezen.

.Uiteraard ga je je vaardigheden oefenen aan de hand van testen, oefeningen, stellingen, rollenspellen en case opdrachten.

Colleagues working together at table
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De workshops van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. Je kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden en opdrachten verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke workshop alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen en die van de organisatie. Het uitgangspunt van alle workshops is dat je na het volgen ervan beter je werk kunt doen.  Omdat workshops meestal korter zijn dan trainingen en meer deelnemers kunnen ontvangen, zijn workshops het meest geschikt als introductie van een onderwerp.

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze workshops worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat je meemaakt en wat je vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met je delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze workshops zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd overleggen wat je wilt bereiken met de workshop. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop  wordt toegespitst op jouw doelen en werkomgeving. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

Groep mensen met vlaggetjesslinger

de workshop omvat

€ 995 ex btw

optionele uitbreidingen