Zakendoen in het Midden-Oosten

Het communiceren en zakendoen in het Midden-Oosten gaat heel anders dan wat u in Nederland gewend bent. 

Een goede relatie is van het grootste belang, de details en specificaties van uw product komen daarna wel ter sprake. Afspraken worden verzet en verlopen ongestructureerd. Er wordt veel gepraat maar weinig gezegd. Uw partner komt enthousiast en overtuigd over, maar er gebeurt vervolgens niets concreets. En ondertussen wilt u weten waar u aan toe bent want u moet voor uw volgende afspraak snel in Nederland zijn. Tijd is schaars, tijd is geld‎! Maar zijn uw Arabische zakenpartners zich daar ook zo bewust van? 

Tijdens de training zullen deze nog meer onderwerpen aan bod komen.

Wat leer ik in deze training?

Lagen van cultuur
 • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in het Midden-Oosten. Wat zijn verschillen in communicatiestijlen in de verschillende middenoosterse landen?
 • Normen en Waarden van het Midden-Oosten: Wat vindt een Arabier belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie? Met welke verschillen tussen de landen moet ik rekening houden?
 • Basiswaarden van het Midden-Oosten: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Arabieren?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en het Midden-Oosten
 • Belang van rituelen en omgangsvormen
 • Emotionele en poetische spreekstijl
 • Arabische onderhandelingsstijl en -strategie
 • Flexibele planning
 • Korte termijnfocus
Overbruggen van cultuurverschillen
 • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
 • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
 • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen