Diversiteit & Inclusiviteit zijn buzzwoorden op het moment. We moeten er allemaal ‘iets mee’. Maar wat dan? Waarom zouden we moeite steken in een divers team? Wat zijn de voor- en nadelen en voor welke gevaren moeten we oppassen?

In een korte, laagdrempelige en ontspannen sfeer geven wij een eerste indruk van de verschillende soorten diversiteit, en op welke manier een organisatie haar diversiteitsbeleid kan vormgeven zodat het past bij de organisatiedoelen en organisatiecultuur.

Wat leer ik in deze presentatie?

Een presentatie is nuttig als eerste introductie van een topic voor een grotere groep mensen. Bijvoorbeeld aan de start van een diversiteitscampagne of om als organisatie de mogelijkheden en toepassingen van diversiteitsbeleid te verkennen.

In sneltreinvaart bespreken we de verschillende lagen van diversiteit en wat deze betekenen voor uw organisatie. Niet alle vormen van diversiteit zijn namelijk relevant op de werkvloer.

Verder vertellen we u wat de voordelen zijn van een functioneel diversiteitsbeleid, maar we geven ook aan dat diversiteit alleen bijdraagt aan een optimaal functionerende organisatie als aan een aantal randvoorwaarden voldaan is. Gebeurt dat niet, dan zorgt het socialisatieproces ervoor dat al uw investeringen tevergeefs zullen zijn.

Tenslotte geven we een aantal praktische tips en tricks om een functioneel diversiteitsbeleid te gaan ontwikkelen.

Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

de presentatie omvat

€ 795 ex btw