Zakendoen in Mexico

Zakendoen_in_Mexico-300x225

Wat hebben een piñata, de NAFTA en Azteken met elkaar gemeen? Juist: Mexico! Het land wordt geplaagd door corruptie, extreme armoede en heersende drugkartels, maar tegelijkertijd heeft het land het hoogste Bruto Nationaal inkomen van Latijns-Amerika en is het een gemakkelijk te bereiken land met vele mogelijkheden om de Latijns-Amerikaanse markt te betreden.

Wat leer ik in deze training?

Waar moet u beginnen als u in Latijns-Amerika zaken wilt gaan doen? Is Mexico een goed beginpunt? Spreken veel mensen Engels of moet ik echt een tolk meenemen? In hoeverre moet ik rekening houden met corruptie? En hoe leg ik de eerste contacten?

U heeft veel vragen als u erover denkt om een nieuwe markt te betreden. Als het om Mexico, of eigenlijk om Latijns-Amerika in het algemeen, gaat is het volgende het allerbelangrijkst: In Mexico wordt er geen zakengedaan met bedrijven, in Mexico doen mensen zaken. Totdat uw zakenpartner het gevoel heeft dat hij te doen heeft met een serieuze/normale/professionele persoon, zal hij geen zaken met u doen.

Hoe u het beste om kunt gaan met dit verschil in visie, en andere cultuurverschillen, leert u in deze training.

 

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in Mexico
  • Normen en Waarden van Mexico: Wat vindt de Mexicaan belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie?
  • Basiswaarden van Mexico: Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Mexicanen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Mexico
  • Relatiegerichtheid
  • Belang van formaliteit
  • Behoefte aan regels en structuur
  • Emotionele communicatiestijl
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen