Zakendoen in Argentinië

mensen op kantoor

‘Het Parijs van het Zuiden’, Buenos Aires is een stad van wereldformaat, en huisvest de helft van de 40 miljoen inwoners van Argentinië. De prachtige, maar ietwat vervallen grandeur is een goede afspiegeling van de staat van het land, en de opleving van de gepassioneerde tango geeft goed weer hoe complex de Argentijn is. Argentinië maakt economisch en politiek gezien een roerige tijd door, maar wel een van kansen. Bent u erbij?

Wat leer ik in deze training?

Stel dat u deze kansen wilt grijpen, dan bent u niet de enige. Hoe zorgt u er voor dat uw Argentijnse zakenpartner met uw organisatie en niet met een ander in zee gaat?

In Argentinië wordt er geen zaken gedaan met bedrijven, in Argentinië doen mensen zaken. Totdat uw zakenpartner het gevoel heeft dat hij te doen heeft met een serieuze/normale/professionele persoon, zal hij geen zaken met u doen. Hoe past deze handelswijze in uw marktentreestrategie?

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in Argentinië
  • Normen en Waarden van Argentinië: Wat vindt de Argentijn belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie?
  • Basiswaarden van Argentinië:Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Argentijnen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Argentinië
  • Relatiegerichtheid
  • Visie op hiërarchie
  • Flexibele planning en multitasken
  • Emotionele communicatiestijl
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen