Workshop solliciteren in het buitenland

Groep zakenmensen op weg naar vergadering

Mocht je de ambitie hebben om in het buitenland aan de slag te gaan, dan moet je gaan solliciteren.

Wist je dat de stereotype beelden over Nederlanders aantrekkelijk zijn, maar wist je ook dat we in een sollicitatieprocedure meestal ongunstig afsteken tegen van kandidaten uit andere culturen?

Wat leer ik in deze workshop?

In de Workshop Solliciteren in het Buitenland leer je je kansen op een baan in het buitenland te vergroten door de sollicitatiestijl aan te passen aan de verwachtingen van de organisatie.

Stap 1: Kennis opdoen

De workshop bestaat uit vier onderdelen:

1. Solliciteren in het buitenland – wat gaat er anders?

Wist je dat Nederlanders sterk in het nadeel zijn ten opzichte van kandidaten uit andere landen?

2. Kies het wervingskanaal zorgvuldig

Er bestaan verschillende wervingskanalen en niet alle kanalen worden evenveel en op dezelfde manier gebruikt in andere landen. De verschillende manieren van solliciteren en de culturele relevantie worden uitgelegd.

3. De verwachtingen van het CV verschillen van land tot land. Wat moet erin?

Hoe lang mag het CV zijn?

Welke documenten moeten meegestuurd worden?

4. Het sollicitatiegesprek

Wat wordt er van een sollicitant verwacht in het sollicitatiegesprek?

Je moet je aan de geldende regels houden, maar hoe kom je erachter wat die zijn in een ander land?

 
Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Voor deze workshop moet iedereen een laptop met CV, verschillende profielfoto’s en een motivatiebrief meenemen.

Tijdens de workshop is tijd om meteen de tips en informatie te verwerken die op je situatie van toepassing is.

Klas met studenten
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De workshops van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. Je kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden en opdrachten verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke workshop alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen en die van de organisatie. Het uitgangspunt van alle workshops is dat je na het volgen ervan beter je werk kunt doen.  Omdat workshops meestal korter zijn dan trainingen en meer deelnemers kunnen ontvangen, zijn workshops het meest geschikt als introductie van een onderwerp.

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze workshops worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat je meemaakt en wat je vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met je delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze workshops zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd overleggen wat je wilt bereiken met de workshop. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop  wordt toegespitst op jouw doelen en werkomgeving. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

de workshop omvat

€ 995 ex btw

optionele uitbreidingen