Training Internationale Professionele Vaardigheden

Presenteren voor groep

Onder professionele vaardigheden verstaan we presenteren, (online) netwerken; onderhandelen; en beïnvloedingsvaardigheden. 

Net zoals de algemene communicatievaardigheden, zijn er ook bij deze technieken verschillen te vinden tussen verschillende culturen. 

Het maken van een overtuigend projectvoorstel ziet er heel anders uit in de VS dan in Nederland, en netwerken gaat er in Frankrijk anders aan toe dan in Duitsland.

Wat leer ik in deze training?

Stap 1: Kennis opdoen

Per onderwerp inventariseren we welke voorkennis/methode de deelnemers al kennen, en vanuit de al aanwezige kennis worden de verschillende methodes of strategieën uitgelegd die in andere culturen worden toegepast

  1. Presenteren;
  2. Netwerken;
  3. Onderhandelen; en
  4. Beïnvloeden.
Voorbeelden:
  • In landen zoals de VS en Brazilië is het belangrijk veel meer enthousiasme en zelfvertrouwen uit te stralen dan in Nederland gewenst is;
  • In Italië vindt netwerken vooral via-via plaats, en zal een eerste ontmoeting vaak in een restaurant plaatsvinden, waar vooral niet over zaken gepraat mag worden.
  • Onderhandelen in Japan is een langdurig proces, waar vooral het onderling vertrouwen leidend is, niet de feitelijke inhoud van de offerte.
 
Stap 2: Kunnen handelen in de praktijk

Een groot deel van de trainingstijd besteden we aan het geven van praktisch advies hoe te handelen in verschillende situaties. Uiteraard ga je je vaardigheden oefenen aan de hand van testen, oefeningen, stellingen, rollenspellen en case opdrachten.

Business people outside_sm
Wat is jouw culturele profiel?

Doe de Culturetest om er achter te komen welke culturele aspecten jij gemeen hebt met je internationale contacten

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Meer weten?

Heb je vragen over mogelijke onderwerpen, onze ervaring, programma-inhoud of iets anders? Neem contact op en we helpen je graag

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. Je kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan jouw ontwikkelingsdoelen en die van de organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat je na het volgen van een training beter je werk kunt doen. Waar we spreken over ‘interculturele competenties’ bedoelen we de vaardigheid om in verschillende soorten internationale situaties zo te handelen dat jouwe (communicatie-)doelen bereikt worden.

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorieën en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat je meemaakt en wat je vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met je delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd overleggen wat je wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de training wordt toegespitst op jouw doelen en werkomgeving. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

zakenmensen die visitekaartjes uitdelen

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen