Zakendoen in Brazilië

gallery-1

Goudgele stranden, opzwepende muziek, extraverte mensen die van het buitenleven houden, en ook nog eens de zevende grootste economie ter wereld en handelspoort naar de rest van Latijnsamerika. Wat wilt u nog meer? 

Wat leer ik in deze training?

U weet ook wel dat de Braziliaanse cultuur meer omhelst dan het tropische paradijs dat hierboven geschetst wordt, en dat er ‘gewoon’ zaken gedaan wordt. Maar weet u precies hoe u de balans moet bereiken tussen ‘Relax, het komt wel goed’ en ‘Nu moet er toch echt wat op papier gezet worden’? En hoe ver gaat het nepotisme in Brazilië eigenlijk? Hoe gaat u om met een jong broekie die trots als uw contactpersoon wordt gepresenteerd?

In Brazilië wordt er geen zaken gedaan met bedrijven, in Brazilië doen mensen zaken. Dat betekent dat u niet moet beginnen met een offerte, maar met een uitgebreide kennismaking. 

 

Programma-inhoud
  • Zichtbare uitingen van cultuur; Hoe gedraagt u zich correct en professioneel in Brazilië
  • Normen en Waarden van Brazilië: Wat vindt de Braziliaan belangrijk en hoe kunt u daar rekening mee houden in uw samenwerkings- of onderhandelingsrelatie?
  • Basiswaarden van Brazilië:Welke basisuitgangspunten sturen de beslissingen van Brazilianen?
Belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Brazilië
  • Relatiegerichtheid
  • Visie op hiërarchie
  • Flexibele tijdsperceptie en korte termijn planning
  • Emotionele communicatiestijl
Overbruggen van cultuurverschillen
  • 3-stappenproces: Respect – Kennis – Co-creatie
  • Aansluiten bij de behoeften van de zakenpartner, zonder de eigen normen en waarden uit het oog te verliezen
  • Dialoog voeren i.p.v. discussiëren
Team of business people stacking hands
Maatwerk nodig?

We passen deze cursus graag aan uw partnerlanden, branche en andere wensen aan.

Planet Earth continents. Elements of this image furnished by NASA. 3d rendering
Praktijkgericht

De deelnemer is na het volgen van deze training beter in staat zijn werk effectiever te doen.

Hoe gaan wij te werk?

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

Praktijkgericht

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. 

Wetenschappelijke basis

Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschap, niet op anekdotes of verhalen. De theorien en het praktijkonderzoek van onder meer Hall, Kluckhohn, Hofstede en GLOBE liggen ten grondslag aan onze trainingen.   

Ervaren trainers

Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers met jarenlange managementervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u meemaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

de training omvat

€ 1995 ex btw

optionele uitbreidingen