HSBC Expat Explorer Survey

De Britse bank HSBC is een wereldwijde bank die zich sterk richt op internationaal zakendoen en op expats. Je kent ze waarschijnlijk wel van hun inspirerende (ik vind ze in ieder geval inspirerend) reclamecampagnes.

Globalizen_Blog_HSBC cultural ad
HSBC ad about culture

Mocht overwegen om naar een ander land te verhuizen, dan kan hun Expat Explorer Survey nuttig zijn. Op deze website kun je namelijk verschillende factoren die voor jou van belang zijn, aanvinken, en op basis van je eigen keuzes de landen zien die het best aan deze aspecten voldoen. Ook kun je landen tot in detail met elkaar vergelijken en ze hebben ook ‘Country guides’ met algemene informatie op de gebieden Wonen, Werken en Financieel.

De website geeft niet genoeg informatie om echt te kunnen beoordelen of het gekozen land een geschikt land voor je zou kunnen zijn, maar vooral de economische gegevens laten een snelle en overzichtelijke ranglijst zien van landen. Wie wist bijvoorbeeld dat Bahrain bovenaan de lijst staat als het gaat om het maken van vrienden en work/life balance?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *