Post image for Zakendoen in Polen

Zakendoen in Polen

Houdt u het nieuws uit Warschau ook in de gaten? Na de verkiezingen is er onzekerheid ontstaan, maar op de lange termijn heeft Polen al bewezen een zeer interessant land te zijn, met een gestage, stabiele economische groei. Er zijn goede kansen in onder andere infrastructuur en luxe gebruiksgoederen.

 

Zakendoen met Polen

Nederlanders hebben in cultureel opzicht veel gemeen met Polen, en er zijn ook heel duidelijke verschillen. We hebben gemeen dat we echte handelaren zijn, en heel direct communiceren. U kunt op dit vlak snel aansluiting vinden met uw zakenpartner.

De verschillen zitten in de meer hiërarchische besluitvormingsprocessen en de snelheid (of gebrek daaraan) van het zakendoen. Als u succesvol zaken wilt doen in Polen, dan is het belangrijk om uitgebreid te tijd te nemen uw zakenpartner goed te leren kennen, wat overigens niet betekent dat u informeel met uw partner kunt omgaan! Omdat de besluitvorming uiteindelijk in de handen ligt van de directeur of een senior medewerker, is het belangrijk dat u goed weet wat de positie van uw gesprekspartner in het bedrijf is om niet tevergeefs in een onderhandelingsproces te investeren.

Wilt u graag weten hoe u zich hoort te gedragen in de Poolse zakenwereld en hoe u een onderhandeling het beste kan aanpakken? Daar kunnen wij u bij helpen!

Effectiviteit

 

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

Kort gezegd zal iedere deelnemer zijn zakelijke doelen effectiever bereiken. Dit bereikt u via de volgende aandachtsgebieden:

Kennis: De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

 • Uitgangspunt: De ijsberg van cultuur; hoe normen en waarden gedrag sturen
 • Achtergrond, verschil met Nederland en tips ter overbrugging:
  • Combineren van directe communicatie en relatiegerichtheid
  • Onderhandelen met Polen
  • Omgaan met Poolse hiërarchie

 

Oefening: Kennis alleen is niet genoeg. U moet weten hoe de praktijk in elkaar steekt. Onze trainer zal met u veel voorkomende praktijksituaties oefenen, zoals

 • Vertrouwen winnen,
 • Sociale omgangsvormen; en
 • Onderhandelen.

 

Inzicht: In deze training doet u basiskennis op van de Poolse normen en waarden, de grondbeginselen die het gedrag sturen. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door te oefenen met onze trainer. Dit leidt tot inzicht; op basis van uw kennis en ervaring kunt u ook nieuwe situaties correct inschatten (iets wat ‘Do’s & don’ts’-lijstjes niet voor u doen). U kunt u verplaatsen in de Poolse manier van zakendoen. Hoe meer kennis u opdoet en hoe meer contact u heeft met Polen, hoe scherper uw inzicht en daarmee gaat uw effectiviteit sterk omhoog.

 

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

De training ‘Zakendoen met Polen’ wordt uitgevoerd door twee trainers; een cultuurexpert die de theorie behandelt en het proces begeleidt, en een landenexpert; een Poolse trainer die met u oefeningen zal doen en uw praktische vragen over de dagelijkse gang van zaken in Polen zal beantwoorden.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, observeren en analyseren van praktijksituaties, in tweegesprek gaan met een landenexpert en/of bijvoorbeeld het werken met een trainingsacteur.

Onze trainingen worden altijd gegeven door ervaren trainers met uitgebreide ervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u doormaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Referenties: ‘Wat vonden anderen van deze training?’

“Omdat Polen vaak zeggen wat ze denken dacht ik dat ik ze hetzelfde kon benaderen als Nederlanders, maar dat blijkt dus niet de juiste manier te zijn!”

“Ik heb meer inzicht gekregen in de Poolse manier van denken.”

“Interessant, en een erg gezellige dag. Ik voel me beter voorbereid voor mijn volgende zakenreis.”

 

Geïnteresseerd in Cursussen, Trainings en Workshops van Globalizen?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com