Post image for Zakendoen in Mexico

Zakendoen in Mexico

Wat hebben een piñata, de NAFTA en Azteken met elkaar gemeen? Juist: Mexico! Het land wordt geplaagd door corruptie, extreme armoede en heersende drugkartels, maar tegelijkertijd heeft het land het hoogste Bruto Nationaal inkomen van Latijns-Amerika en is het een gemakkelijk te bereiken land met vele mogelijkheden om de Latijns-Amerikaanse markt te betreden.

 

Zakendoen met Mexicanen

Waar moet u beginnen als u in Latijns-Amerika zaken wilt gaan doen? Is Mexico een goed beginpunt? Spreken veel mensen Engels of moet ik echt een tolk meenemen? In hoeverre moet ik rekening houden met corruptie? En hoe leg ik de eerste contacten?

U heeft veel vragen als u erover denkt om een nieuwe markt te betreden. Als het om Mexico, of eigenlijk om Latijns-Amerika in het algemeen, gaat is het volgende het allerbelangrijkst: In Mexico wordt er geen zakengedaan met bedrijven, in Mexico doen mensen zaken. Totdat uw zakenpartner het gevoel heeft dat hij te doen heeft met een serieuze/normale/professionele persoon, zal hij geen zaken met u doen.

Hoe u het beste om kunt gaan met dit verschil in visie, en andere cultuurverschillen, leert u in deze training.

Effectiviteit

 

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

Kort gezegd zal iedere deelnemer zijn zakelijke doelen effectiever bereiken. Dit bereikt u via de volgende aandachtsgebieden:

Kennis: De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

De ijsberg van cultuur; hoe normen en waarden gedrag sturen

 • Belangrijke aspecten van de Mexicaanse cultuur:
  • Focus op de relatie
  • Communicatiestijl
  • Tijdsperceptie
 • Omgaan met flexibele planningen

 

Oefening: Kennis alleen is niet genoeg. U moet weten hoe de praktijk in elkaar steekt. Onze trainer zal met u veel voorkomende praktijksituaties oefenen, zoals

 • Vertrouwen winnen;
 • Communicatie correct interpreteren (wanneer is ‘ja’ echt ‘ja’?), en
 • Onderhandelen

 

Inzicht: In deze training doet u basiskennis op van de Mexicaanse normen en waarden, de basiswaarden van een cultuur die het gedrag van mensen sturen. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door te oefenen met onze trainer. Dit leidt tot inzicht; op basis van uw kennis en ervaring kunt u ook nieuwe situaties correct inschatten (iets wat ‘Do’s & don’ts’-lijstjes niet voor u doen). U kunt u verplaatsen in de Mexicaanse manier van zakendoen. U hoeft het niet met alle aspecten eens te zijn, maar u begrijpt wel waarom Mexicanen doen wat ze doen. Als u uw acties baseert op dit begrip, gaat uw effectiviteit sterk omhoog.

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en casestudies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

De training ‘Zakendoen met Mexico’ wordt uitgevoerd door twee trainers; een cultuurexpert die de theorie behandelt en het proces begeleidt, en een landenexpert; een Mexicaanse trainer die met u oefeningen zal doen en uw praktische vragen over het dagelijks leven in Mexico (Mexico-stad) zal beantwoorden.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, observeren en analyseren van praktijksituaties, in tweegesprek gaan met een landenexpert en/of bijvoorbeeld het werken met een trainingsacteur.

Onze trainingen worden altijd gegeven door ervaren trainers met uitgebreide ervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u doormaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Referenties: ‘Wat vonden anderen van deze training?’

“Super nuttig, heel veel nieuwe informatie”.

“De volgende keer dat ik bij onze Mexicaanse klanten op bezoek ga, ga ik een paar dingen anders aanpakken.”

“Heel fijn om ook vragen te kunnen stellen over de dagelijkse gang van zaken in een Mexicaans kantoor”.

 

Geïnteresseerd in Cursussen, Trainings en Workshops van Globalizen?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com