Post image for Zakendoen in Frankrijk

Zakendoen in Frankrijk

La douce France is meer dan een prachtig land om op vakantie te gaan; Frankrijk is de op 1 na grootste economie binnen de Europese Unie. Maar het is ook algemeen bekend dat u niet ‘zomaar even’ de Franse markt verovert. Trekt deze uitdaging u aan?

 

Zakendoen met Fransen

Frankrijk is na Duitsland de grootste economie van Europa, en met een bevolking van 65 miljoen mensen, een hele interessante afzetmarkt. In tegenstelling tot Duitsland, België en voor een gedeelte ook Groot-Brittannië, zijn de meeste mensen zich er sterk van bewust dat Frankrijk een andere manier van zakendoen heeft dan Nederland. Een hiërarchische structuur, meer aandacht voor netwerken en een grote invloed van de alumni van de Grandes Ecoles in het bedrijfsleven kenmerken de Franse zakencultuur. In onze training leert u wat de grootste verschillen zijn tussen Nederland en Frankrijk en hoe u hier rekening mee kunt houden als u een zakenpartner zoekt in Frankrijk, uw producten of diensten in de Franse markt wilt afzetten of naar Frankrijk verhuist.

 

Effectiviteit

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

Kort gezegd zal iedere deelnemer zijn zakelijke doelen effectiever bereiken. Dit bereikt u via de volgende aandachtsgebieden:

Kennis: De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

 • De ijsberg van cultuur; hoe normen en waarden gedrag sturen
 • Belangrijke aspecten van de Franse cultuur:
  • Visie op hiërarchie en management
  • Behoefte aan regels
  • Communicatiestijl
 • Het belang van een goede taalbeheersing

Oefening: Kennis alleen is niet genoeg. U moet weten hoe de praktijk in elkaar steekt. Onze trainer zal met u veel voorkomende praktijksituaties oefenen, zoals

 •   Een goede eerste indruk maken,
 •   Leidinggeven, en
 •   Overtuigen.

 

Inzicht: In deze training doet u basiskennis op van de Franse normen en waarden, de grondbeginselen die het gedrag sturen. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door te oefenen met onze Franse trainer. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door veel voorkomende situaties te oefenen met onze trainer. Dit leidt tot inzicht; op basis van uw kennis en ervaring kunt u ook nieuwe situaties correct inschatten (iets wat ‘Do’s & don’ts’-lijstjes niet voor u doen). U kunt u verplaatsen in de Franse manier van zakendoen. Hoe meer kennis u opdoet en hoe meer ervaring u opdoet, hoe scherper uw inzicht wordt en daarmee gaat uw effectiviteit in het zakendoen sterk omhoog.

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en casestudies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

De training ‘Zakendoen in Frankrijk’ wordt uitgevoerd door twee trainers; een cultuurexpert die de theorie behandelt en het proces begeleidt, en een landenexpert; een trainer met jarenlange ervaring in het Franse zakenleven die met u oefeningen zal doen en uw praktische vragen over het dagelijks leven in Frankrijk zal beantwoorden.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, observeren en analyseren van praktijksituaties, in tweegesprek gaan met een landenexpert en/of bijvoorbeeld het werken met een trainingsacteur.

Onze trainingen worden altijd gegeven door ervaren trainers met uitgebreide ervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u doormaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Referenties: ‘Wat vonden anderen van deze training?’

“Fijn om twee trainers te hebben, dat balanceert.”

“Deze training was het startpunt voor onze Europese internationaliseringsstrategie.”

“Helaas weet ik nu dat mijn Frans niet goed genoeg is om in het Frans zaken te doen J.”

 

Geïnteresseerd in Cursussen, Trainings en Workshops van Globalizen?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com