Post image for Zakendoen in China

Zakendoen in China

China, de op één na grootste consumentenmarkt ter wereld. China, onze grootste niet-Europese handelspartner. China, het land van ongekende mogelijkheden. China, een mysterieus land met een lange, rijke historie en een heel andere cultuur dan de onze. 

 

Zakendoen met Chinezen

U gaat zakendoen in China, met een Chinese zakenpartner of misschien gaat u naar China emigreren. U heeft veel vragen; er hangt een flinke zweem mystiek rond zakendoen met Chinezen. ‘We weten nooit wat ze denken’, ‘Betekent hun ja nu echt ja?’, ‘Als we maar een goede relatie opbouwen, dan zullen ze nooit het onderste uit de kan willen halen bij onderhandelingen’, en meer van deze kreten worden vaak gehoord. Of u nu met Chinese collega’s of zakenpartners hier in Nederland te maken heeft, of u naar China reist, het moge duidelijk zijn dat kennis van de Chinese cultuur en gebruiken essentieel is om succesvol te zijn.

Effectiviteit

 

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

Kort gezegd zal iedere deelnemer zijn zakelijke doelen effectiever bereiken. Dit bereikt u via de volgende aandachtsgebieden:

Kennis: De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

 • De ijsberg van cultuur; hoe normen en waarden gedrag sturen
 • Belangrijke aspecten van de Chinese cultuur:
  • Gezichtsverlies
  • Communicatiestijl
  • Hiërarchie
  • Guanxi
 • Onderhandelingsstijlen en –strategieën

 

Oefening: Kennis alleen is niet genoeg. U moet weten hoe de praktijk in elkaar steekt. Onze Chinese trainer zal met u veel voorkomende praktijksituaties oefenen, zoals

 • Kennismaken,
 • Vergaderen; en
 • Onderhandelen.

 

Inzicht: In deze training doet u basiskennis op van de Chinese normen en waarden, de grondbeginselen die het gedrag sturen. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door te oefenen met onze Chinese trainer. Dit leidt tot inzicht; op basis van uw kennis en ervaring kunt u ook nieuwe situaties correct inschatten (iets wat ‘Do’s & don’ts’-lijstjes niet voor u doen). U kunt u verplaatsen in de Chinese manier van zakendoen. Hoe meer kennis u opdoet en hoe meer contact u heeft met Chinezen, hoe scherper uw inzicht en daarmee gaat uw effectiviteit sterk omhoog.

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

De training ‘Zakendoen met Chinezen’ wordt uitgevoerd door twee trainers; een cultuurexpert die de theorie behandelt en het proces begeleidt, en een landenexpert; een Chinese trainer met ervaring in zowel het Chinese als het Nederlandse zakenleven die met u oefeningen zal doen en uw praktische vragen over het dagelijks leven in China zal beantwoorden.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, observeren en analyseren van praktijksituaties, in tweegesprek gaan met een landenexpert en/of bijvoorbeeld het werken met een trainingsacteur.

Onze trainingen worden altijd gegeven door ervaren trainers met uitgebreide ervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u doormaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Referenties: ‘Wat vonden anderen van deze training?’

“Ik voel me nu veel beter voorbereid om in Beijing stage te gaan lopen.”

“Ik dacht dat het allemaal wel vanzelf zou gaan, maar nu weet ik dat er toch meer achter zit. Ik bedoel, mensen gaan vaak af op hun eerste indruk en die wordt meer door cultuur beïnvloed dan ik had gedacht!”

“Zeer leerzaam, zeker het gedeelte over hiërarchie tijdens onderhandelingen.”

 

Geïnteresseerd in Cursussen, Trainings en Workshops van Globalizen?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com