Post image for Zakendoen in Brazilië

Zakendoen in Brazilië

Goudgele stranden, opzwepende muziek, extraverte mensen die van het buitenleven houden, en ook nog eens de zevende grootste economie ter wereld en handelspoort naar de rest van Latijnsamerika. Wat wilt u nog meer?

 

Zakendoen met Brazilianen

U weet ook wel dat de Braziliaanse cultuur meer omhelst dan het tropische paradijs dat hierboven geschetst wordt, en dat er ‘gewoon’ zaken gedaan wordt. Maar weet u precies hoe u de balans moet bereiken tussen ‘Relax, het komt wel goed’ en ‘Nu moet er toch echt wat op papier gezet worden’? En hoe ver gaat het nepotisme in Brazilië eigenlijk? Hoe gaat u om met een jong broekie die trots als uw contactpersoon wordt gepresenteerd?

In Brazilië wordt er geen zaken gedaan met bedrijven, in Brazilië doen mensen zaken. Totdat uw zakenpartner het gevoel heeft dat hij te doen heeft met een serieuze/normale/professionele persoon, zal hij geen zaken met u doen. Hoe past deze handelswijze in uw marktentreestrategie?

Effectiviteit

 

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

Kort gezegd zal iedere deelnemer zijn zakelijke doelen effectiever bereiken. Dit bereikt u via de volgende aandachtsgebieden:

Kennis: De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

 • De ijsberg van cultuur; hoe normen en waarden gedrag sturen
 • Belangrijke aspecten van de Braziliaanse cultuur:
  • Focus op de relatie
  • Communicatiestijl
  • Tijdsperceptie
 • Omgaan met flexibele planningen

 

Oefening: Kennis alleen is niet genoeg. U moet weten hoe de praktijk in elkaar steekt. Onze trainer zal met u veel voorkomende praktijksituaties oefenen, zoals

 • Kennismaken,
 • Vertrouwen winnen; en
 • Onderhandelen.

Inzicht: In deze training doet u basiskennis op van de Braziliaanse normen en waarden, de basiswaarden van een cultuur die het gedrag van mensen sturen. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door te oefenen met onze trainer. Dit leidt tot inzicht; op basis van uw kennis en ervaring kunt u ook nieuwe situaties correct inschatten (iets wat ‘Do’s & don’ts’-lijstjes niet voor u doen). U kunt u verplaatsen in de Braziliaanse manier van zakendoen. U hoeft het niet met alle aspecten eens te zijn, maar u begrijpt wel waarom Brazilianen doen wat ze doen. Als u uw acties baseert op dit begrip, gaat uw effectiviteit sterk omhoog.

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, observeren en analyseren van praktijksituaties, in tweegesprek gaan met een landenexpert en/of bijvoorbeeld het werken met een trainingsacteur.

Onze trainingen worden altijd gegeven door ervaren trainers met uitgebreide ervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u doormaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Referenties: ‘Wat vonden anderen van deze training?’

“Zeer leerzaam, er valt veel meer over Brazilië te leren dan mooie stranden en blije mensen”

“Het is een groot land met enorm veel potentieel, dat wil ik zo goed mogelijk benutten”

“Lekker praktische training met veel oefeningen. Ik heb me geen moment verveeld.”

 

Geïnteresseerd in Cursussen, Trainings en Workshops van Globalizen?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com