Post image for Zakendoen in Argentinië

Zakendoen in Argentinië

‘Het Parijs van het Zuiden’, Buenos Aires is een stad van wereldformaat, en huisvest de helft van de 40 miljoen inwoners van Argentinië. De prachtige, maar ietwat vervallen grandeur is een goede afspiegeling van de staat van het land, en de opleving van de gepassioneerde tango geeft goed weer hoe complex de Argentijn is. Argentinië maakt economisch en politiek gezien een roerige tijd door, maar wel een van kansen. Bent u erbij?

 

Zakendoen in Argentinië

Zojuist is er een nieuwe president verkozen, een die inzet op een vrije markteconomie. Dit kan betekenen dat er binnen zeer korte tijd veel kansen ontstaan op uiteenlopende gebieden, van het importeren van nieuwe technologieën, tot infrastructuurprojecten, maar in dit van oudsher belangrijke landbouwland blijft ook de agricultuur altijd een grote rol spelen.

Stel dat u deze kansen wilt grijpen, dan bent u niet de enige. Hoe zorgt u er voor dat uw Argentijnse zakenpartner met uw organisatie en niet met een ander in zee gaat? In Argentinië wordt er geen zaken gedaan met bedrijven, in Argentinië doen mensen zaken. Totdat uw zakenpartner het gevoel heeft dat hij te doen heeft met een serieuze/normale/professionele persoon, zal hij geen zaken met u doen. Hoe past deze handelswijze in uw marktentreestrategie?

Effectiviteit

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

Kort gezegd zal iedere deelnemer zijn zakelijke doelen effectiever bereiken. Dit bereikt u via de volgende aandachtsgebieden:

Kennis: De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

 • De ijsberg van cultuur; hoe normen en waarden gedrag sturen
 • Belangrijke aspecten van de Argentijnse cultuur:
  • Focus op de relatie
  • Communicatiestijl
  • Tijdsperceptie
 • Omgaan met flexibele planningen

 

Oefening: Kennis alleen is niet genoeg. U moet weten hoe de praktijk in elkaar steekt. Onze trainer zal met u veel voorkomende praktijksituaties oefenen, zoals

 • Kennismaken,
 • Vertrouwen winnen; en
 • Onderhandelen.

 

Inzicht: In deze training doet u basiskennis op van de Argentijnse normen en waarden, de grondbeginselen die het gedrag sturen. Deze kennis brengt u meteen in de praktijk door te oefenen met onze Argentijnse trainer. Dit leidt tot inzicht; op basis van uw kennis en ervaring kunt u ook nieuwe situaties correct inschatten (iets wat ‘Do’s & don’ts’-lijstjes niet voor u doen). U kunt u verplaatsen in de Argentijnse manier van zakendoen. Hoe meer kennis u opdoet en hoe meer contact u heeft met Argentijnen, hoe scherper uw inzicht en daarmee gaat uw effectiviteit sterk omhoog.

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

De training ‘Zakendoen met Argentinië’ wordt uitgevoerd door twee trainers; een cultuurexpert die de theorie behandelt en het proces begeleidt, en een landenexpert; een Argentijnse trainer met ervaring in zowel het Argentijnse als het Nederlandse zakenleven die met u oefeningen zal doen en uw praktische vragen over de zakenpraktijken in Argentinië zal beantwoorden.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een zakelijke training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, observeren en analyseren van praktijksituaties, in tweegesprek gaan met een landenexpert en/of bijvoorbeeld het werken met een trainingsacteur.

Onze trainingen worden altijd gegeven door ervaren trainers met uitgebreide ervaring in internationaal zakendoen. Zij begrijpen wat u doormaakt en wat uw vragen en uitdagingen zijn, want zij hebben het zelf ook meegemaakt. Onze trainers leggen de link tussen de theorie en de dagelijkse realiteit van internationaal zakendoen, en zullen hun ervaringen graag met u en alle deelnemers delen.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Referenties: ‘Wat vonden anderen van deze training?’

“Nu er een andere regering gekozen is, verwacht ik veel kansen in Argentinië. Ik wil er als een van de eerste bij zijn.”

“Leuk om van een Argentijn les te krijgen, ik voel me nu veel beter voorbereid op mijn stage in Buenos Aires”

“Een interactieve training met veel praktijkvoorbeelden. De dag vloog voorbij.”

Geïnteresseerd in Cursussen, Trainings en Workshops van Globalizen?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com