Workshop Interculturele Sensitiviteit

• Doel
Na het bijwonen van de workshop interculturele sensitiviteit heeft de deelnemer een verbeterde faciliteit in en effectiviteit van communiceren met collega’s uit verschillende culturen, door middel van het vergroten van het bewustzijn van het effect dat culturele verschillen hebben op de interactie.

• Inhoud
Uitgangspunt is de miscommunicatie die vaak ontstaat als mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact treden. Gebaren, gedrag en woorden kunnen heel anders opgevat worden dan dat ze bedoeld zijn. Uiteraard wordt er korte uitleg gegeven over de basis van de miscommunicatie en tips om elkaar beter te begrijpen. In deze korte introductie worden er drie van de vele culturele verschillen aangestipt. Er is gekozen voor; Directe vs indirecte communicatie; Visie op macht/management; en Relatie- of taakgerichtheid. Dit zijn de drie verschillen die in zakelijke omgevingen de grootste misverstanden opleveren.

De insteek van de workshop interculturele sensitiviteit is toegankelijk en interactief. De ervaringen van de deelnemers in hun onderlinge interacties vormen de basis van de workshop. Uiteraard wordt er gekozen voor een positieve aanpak (er is geen betere of slechtere cultuur, alle culturen hebben hun eigen voordelen). Er zal gebruik gemaakt worden van video’s, filmfragmenten, voorbeelden, stellingen, uitleg, en korte oefeningen.

• Doelgroep: Mensen die regelmatig contact hebben met collega’s uit andere culturen

• Maximum aantal deelnemers: 50

• Taal: Nederlands, Engels, Spaans, Duits (andere talen op aanvraag)

• Duur: 75 min. – 120 min.

 

Geïnteresseerd in de Workshop Interculturele Sensitiviteit?

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij zullen uw gegevens met zorg behandelen, zoals beschreven in onze privacy policy

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com