Training Doceren aan internationale groepen

Het hoger onderwijs is steeds meer aan het internationaliseren. Docenten krijgen te maken met steeds meer studenten met een andere culturele achtergrond in de klas. Deze studenten zijn een verrijking van de leerervaring van de Nederlandse studenten, maar zij hebben ook hun specifieke behoeftes.

Een internationale klas vereist van de docent extra kennis en vaardigheden; buitenlandse studenten zijn vaak een ander onderwijssysteem gewend en moeten leren werken in werkgroepen, en met coachingsuren bijvoorbeeld. Ook hebben zij vaak andere verwachtingen van de invulling van de rol van docent en/of coach. Een ander struikelblok kan onze directe communicatiestijl zijn en de verwachting dat de student zijn mening geeft in de lessen.

Globalizen biedt een training aan, speciaal voor docerenden in het hoger onderwijs, die u meer inzicht geeft in de culturele gewoontes en communicatiestijlen van buitenlandse studenten en die u handvaten aanreikt om deze studenten te helpen de aansluiting met de Nederlandse verwachtingen te maken.

 

Doel van de training: ‘Wat haal ik hier uit?’

U kunt beter aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van de internationale studenten, en u kunt ook beter voor de student inzichtelijk maken hoe de Nederlandse (hoger onderwijs-)cultuur in elkaar zit en wat u (het onderwijsinstituut) van de student verwacht.

 

De volgende onderwerpen worden in deze training behandeld:

Cultuurkennis:

  • Communicatiestijlen
  • Visie op hiërarchie
  • Eer en gezichtsverlies

Specifieke uitdagingen van de docent

  • Omgaan met discriminerende opmerkingen
  • Balans vinden tussen aansluiten van de behoeften van de student en vragen om aanpassing aan de verwachtingen van het onderwijsinstituut

 

Aanpak: ‘Wat gaan we doen?’

De trainingen van Globalizen zijn interactief, high-paced, en gebaseerd op praktijksituaties. U kunt anekdotes, zelftests, audiovisuele materialen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en case studies verwachten en uiteraard maken we veel gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van de deelnemers zelf.

 

Praktisch toepasbaar

Wij vinden dat een training alleen de moeite waard is als deze bijdraagt aan de doelen van uw organisatie. Het uitgangspunt van alle trainingen is dat u na het volgen van een training beter uw werk kunt doen. Wij proberen dus niet zo veel mogelijk theoretische modellen uit te leggen maar gebruiken theorie als een van de middelen om uw competenties te versterken. Andere middelen zijn ervaringsleren, oefenen en analyseren van praktijksituaties.

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer met diepgaande kennis van cultuurverschillen en uitgebreide ervaring in internationale settings binnen het hoger onderwijs in Nederland en Duitsland.

 

Globalizen staat voor flexibiliteit en duidelijkheid

Onze trainingen zijn zorgvuldig ontwikkeld om op een efficiënte manier zoveel mogelijk kennis over te dragen, maar gelukkig zijn geen van onze programma’s rigide. Wij zullen altijd met u overleggen wat u wilt bereiken met de training. Samen zullen we de leerdoelen vaststellen en deze vastleggen in de overeenkomst. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op uw doelen en context. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u hieronder uw contactgegevens invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

[contact-form-7 id="670" title="Cursussen, Trainings, Workshops"]

Globalizen

tel: +31-(0)492-772 853
email: info (at) globalizen (dot) com